Svěží citrónový řez
2. 7. 2011
- prášek do pečiva: 1/2
- hladká mouka: 170 g
- citronová šťáva: 1/2
- nastrouhaná citronová kůra: 1
- vejce: 3
- cukr krupice: 150 g
- tuk: 170 g
- Ploleva:
- citronová šťáva: 1/2
- cukr moučkový: 150 g
Postup:
Krok 1: Tuk,cukr a žloutky šleháme do pěny,přidáme kůru a šťávu z citrónu, prosátou mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmíchám do těsta. Pečeme při teplotě 180 °C a po upečení polijeme polevou,kterou si připravíme z cukru moučka a citrónové šťávy.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář